top of page
julie.jpg

Ergotherapeut 
&
Auticoach

Ik ben Julie en vanaf september 2022 ben ik te vinden bij RE-IN Nijlen. Ik start als zelfstandige in bijberoep onder de naam FirmitASS. Firmitas is de Latijnse vertaling van stevigheid, houvast. Iets wat ik jullie wil bieden.
Ik studeerde in 2019 af als Ergotherapeut. Ik ging aan de slag bij Vzw Twerk een maatwerkbedrijf voor personen met autisme waar de passie voor dit laatste steeds bleef groeien. Tot op heden is dit nog steeds mijn hoofdberoep waar ik erg fier op ben. In 2022 studeerde ik af als autisme coach.
Als Ergotherapeut richt ik me op kinderen van kleuter- tot en met puberleeftijd die problemen ervaren in hun dagelijks leven. Je kan terecht voor moeilijkheden op volgende gebieden:
- Fijne motoriek
- Zelfredzaamheid: aankleden, veters strikken,…
- Spel: problemen met zelfstandig spelen, moeite met spelen met anderen
- Schrijven: voorbereidend schrijven, slordig schrijven, letters en/of cijfers omkeren, onvoldoende ontwikkeling van de voorkeurshand, pijn bij het schrijven, zithouding, pengreep,…
De behandeling kan bestaan uit oefenen, een activiteit op een andere manier leren uitvoeren en/of het inzetten van een hulpmiddel.
Het ergotherapeutisch aanbod is zowel voor kinderen met en zonder autisme
Als Autisme coach richt ik me op kinderen van kleuter-tot en met puberleeftijd en jongvolwassenen. Afhankelijk van de noden kan er aan volgende thema’s gewerkt worden:
- Verwerken van de diagnose
- Inzicht in (eigen) autisme
- Zelfredzaamheid stimuleren
- Aanleren en stimuleren van vaardigheden (sociaal, communicatie,… maar ook heel praktisch zaken)
- Omgaan met emoties
- Begeleiding in het plannen en organiseren van het dagelijks leven
- Tips om een (school)dag door te komen
- Structuur brengen in taken of activiteiten
- Aanbieden en aanleren van het gebruik van hulpmiddelen (picto’s, stappenplannen, hoofdtelefoon,…)

bottom of page