top of page
Sarah wijns.jpg

Shiatsutherapeut

Sarah Wijns
Our backs tell stories,
no books have the spine to carry…
- Rupi Kaur -

Ik ben Sarah – verstokte dromer, stille genieter, begeleidster van personen met een handicap en sinds een aantal jaar ook bezield shiatsutherapeut!


Shiatsu is een vorm van acupressuur, gebaseerd op de klassieke Chinese geneeskunde. Ik prik geen naaldjes, zoals een acupuncturist, maar maak wel gebruik van dezelfde punten en energiebanen over het hele lichaam om de natuurlijke balans in iemands lijf te helpen herstellen. Shiatsutherapie kan worden aangewend om allerlei fysieke, emotionele en sociale ongemakken te verzachten en/of weg te werken. Denk daarbij aan chronische hoofdpijn of migraine, nek-, rug en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen, allergieën, (chronische) stress, burn-out, depressie, angsten, menopauze- of fertiliteitsproblemen, zwangerschapskwaaltjes, ongemakken gelinkt aan auto-immuunziekten, enzovoort. Elke behandeling is anders en altijd afgestemd op jouw specifieke noden. Pluspunt: omwille van de verschillende massagetechnieken die worden gebruikt, wordt shiatsu ook vaak als heel ontspannend ervaren. In tegenstelling tot vele andere soorten manuele therapie hoef je voor een shiatsubehandeling je kleren niet uit.


Wat mij zo aanspreekt aan shiatsu is de mogelijkheid die het mij biedt om op mentaal en emotioneel vlak dingen wakker te schudden en in beweging te brengen, net door fysiek het lichaam te gaan losmaken. Om mensen uit hun hoofd te halen en terug te brengen naar hun lijf, naar hun vóelen. Het lichaam is genadeloos eerlijk en bezit een enorme intelligentie. Het neemt de spanningen in ons leven heel zuiver en ongefilterd waar. Door shiatsu aan te wenden als een manier om iemand terug te laten keren naar zijn/haar lijf en zich (opnieuw) bewust te laten worden van wat hij/zij voelt, krijgen die spanningen een “platform”. Het lichaam krijgt de kans om zich uit te spreken, om de informatie die het oppikte terug te koppelen naar iemands bewustzijn. Dat ik als therapeut die dialoog mee vorm mag geven door middel van mijn aanraking, vind ik een ongelofelijk voorrecht!


Ik hoop je dan ook gauw bij RE-IN te mogen ontmoeten en verwelkomen!

Contact 0494 41 90 71
bottom of page