top of page
Astrid_edited.jpg

Ergotherapeut

Ik ben Astrid Cooremans, gezicht achter ErgoAstrid. Vanaf januari 2024 kan je me vinden bij RE-IN Nijlen. Ik ben sinds 2017 zelfstandige ergotherapeut in bijberoep. In 2016 ben ik afgestuurd als ergotherapeut. Naast mijn zelfstandig bijberoep werk ik nog als ergotherapeut in een woonzorgcentrum. Hier begeleid ik ouderen in het behouden van hun zelfredzaamheid.

 

In de praktijk richt ik mij zowel op kinderen als op ouderen.

 

Een ergotherapeut zorgt er mee voor dat ouderen de dag vandaag in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Door samen op zoek te gaan om de dagelijkse handelingen te vereenvoudigen, aan te passen. Blijft de zelfstandigheid van de oudere gewaarborgd! Je kan bij mij terecht voor valpreventie, advies verlening dementie, valpreventie, woningaanpassingen en hulpmiddelen. Ook de mantelzorger kan bij mij terecht voor advies.

 

Bij kinderen richt ik mij voornamelijk op de psychomotoriek en prikkelverwerking. Psychomotoriek is een overkoepelende term dat geschikt is om allerlei problemen aan te pakken, niet alleen op vlak van fijne en grove motoriek zoals hand-oogcoördinatie, evenwicht, lateralisatie. Maar ook concentratie, gedragsproblemen, schoolse vaardigheden zoals schrijven/ schrijfmotoriek en rekenen komen aanbod. Daarnaast krijgt een kind via alle zintuigen tal van prikkels binnen. Om al die prikkels te verwerken gaat een heel proces aan vooraf. Soms loopt dit niet altijd goed of komt er via een zintuig veel meer prikkels binnen dan normaal. Doormiddel van een genormeerde vragenlijst kan hier een beter zicht op komen en kan er gerichter therapie opgestart worden.

 

Het levenslang leren vind ik voor mezelf een enorme meerwaarde. Niet alleen tijdens mijn opleiding, maar ook nu in het werkveld. Ik volg daarom op regelmatige basis, cursussen om nog meer kennis op te doen en up -to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ergotherapie.

 Opleidingen:

  • Ergotherapeut – 2016 Bachelor Ergotherapie, AP Hogeschool

  • Expert valpreventie bij ouderen – 2019 Expertisecentrum voor val- en fractuurpreventie.

Cursussen:

  • September 2017 – Kindercoach – NHA

  • Januari 2018 – Opstarten Als Zelfstandige Ergotherapeut (OAZE) – Ergopraktijk

  • Maart 2018 – Hulpmiddelen in het dagelijks leven voor mensen met NAH – SIG

  • Augustus 2018 – Basiscursus Ergotherapie bij kinderen – Ergopraktijk

  • December 2018 – Verdiepingscursus schrijfmotoriek – Ergopraktijk

  • Juni 2021 – Kinderyoga Instructeur – Centrum voor Afstandsonderwijs

  • 2019/2020/2022 – tal van opleidingen rond sensorische informatieverwerking – AKA/Inge Adriaenssens

  • Augustus 2023 – Auticoach – CIVAS opleidingen

Contact 0494 24 07 46
bottom of page